Fläderdressad regnbåge med gurka och krispig sallat

NYHET
koket.se
Fläderdressad regnbåge med gurka och krispig sallat
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Fläderdressad regnbåge med gurka och krispig sallat

7 ingredienser

20 min

Ingredienser

portioner
  • 50 g regnbåge, tunt skivad, ca 2 mm
  • 3 gurkor, delikatessgurka, tunt skivad på längden, ca 2 mm
  • 2 tsk fläderblomssaft, koncentrerad
  • rapsolja
  • salt

Till servering

  • 8 blad hjärtsallad
  • 4 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Dressa regnbågen med flädersaft, rapsolja och lite salt. Låt dra i 10 minuter.
  2. Forma regnbågen och gurkan till 8 små rosor.
  3. Lägg en klick créme fraîche på sallatsbladet och toppa med rosen.
  4. Dekorera gärna med fläderblommor.