Fjällets kronprins, serveras med kantarellsås och mandelpotatispuré

Fjällets kronprins, serveras med kantarellsås och mandelpotatispuré
Foto: TV4

Fjällets kronprins, serveras med kantarellsås och mandelpotatispuré

Av: Tommy - Haparanda

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

1h

Mört reninnanlår serveras med len mandelpotatispuré, gräddig kantarellsås och rårörda lingon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Reninnanlår

  • 800 g reninnanlår
  • 2 morötter

Kantarellsås

  • 200 kantareller
  • 0,5 gul lök
  • 2 dl grädde

Mandelpotatispuré

  • 1 kg mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 1 knippe persilja

lingon rårörda

  • 200 g lingon
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

Reninnanlår

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa köttet från senor.
  3. Skala och skär morötter i långa stavar.
  4. Bryn köttet i panna så det får en fin stekyta.
  5. Lägg in köttet i ugn tillsammans med morot tills köttet når en innertemperatur av 55 grader.
  6. Ta ut och låt vila i ca 10 minuter.
  7. Skiva köttet och lägg upp.

Kantarellsås

  1. Skölj kantarellerna och skär i bitar.
  2. Bryn kantarellerna i panna.
  3. Lägg i lite finhackad lök och tillsätt grädde.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Mandelpotatispuré

  1. Skala potatisen.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills de blir mjuka.
  3. Krossa/vispa potatisen till en puré.
  4. Tillsätt smör och garnera med lite persilja.

Rårörda lingon

  1. Rör ihop lingon och socker.

Servering

  1. Servera reninnanlåret med varm potatisgratäng, kantarellsås och rårörda lingon.