Fiskgryta med karaktär av Asien

10 röster
1 h
4

Smakrik fisksoppa med både röding och abborre som gör sig fint med smaker från både Asien och Mellanöstern.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g byxade abborrfiléer
  • 300 g röding filé
  • 3 potatisar, stora av fast sort
  • 1 silverlök
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp saffran
  • 2 tsk curry
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk crème fraiche, vitlökssmak
  • 2 msk färsk dill
  • 2 msk färsk persilja
  • Salt
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Skala och hacka löken.
  2. Skålla och skala tomaterna. Ansa fänkålen och dela och kärna ur paprikan. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna.
  3. Hetta upp smöret och olivoljan i en gryta.
  4. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de tar färg i ca. 8 minuter. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 5–8 minuter.
  5. Häll i vin, buljong och koka upp under omrörning och sjud i ca 3 minuter.
  6. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt dillen. Lägg i fisken skuren i ca 3 cm stora bitar. Koka upp och sjud ca 2 minuter.
  7. Lägg några räkor på botten i tallriken och häll på soppan. Garnering lite färsk persilja och några räkor.
17 september 2018

Laddar fler recept