Fiskgryta med karaktär av Asien

Fiskgryta med karaktär av Asien
Foto: Tv4

Fiskgryta med karaktär av Asien

13

7 steg att laga

19 ingredienser

1 h

Smakrik fisksoppa med både röding och abborre som gör sig fint med smaker från både Asien och Mellanöstern.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g byxad abborrefilé
  • 300 g rödingfilé
  • 3 potatisar, stora av fast sort
  • 1 silverlök
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp saffran
  • 2 tsk curry
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk crème fraîche, vitlökssmak
  • 2 msk färsk dill
  • 2 msk färsk persilja
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Skala och hacka löken.
  2. Skålla och skala tomaterna. Ansa fänkålen och dela och kärna ur paprikan. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna.
  3. Hetta upp smöret och olivoljan i en gryta.
  4. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de tar färg i ca. 8 minuter. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 5–8 minuter.
  5. Häll i vin, buljong och koka upp under omrörning och sjud i ca 3 minuter.
  6. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt dillen. Lägg i fisken skuren i ca 3 cm stora bitar. Koka upp och sjud ca 2 minuter.
  7. Lägg några räkor på botten i tallriken och häll på soppan. Garnering lite färsk persilja och några räkor.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer