Fiskgratäng med chili och räkor

Abba Fiskgratäng med chili och räkor
Foto: köket.se

Fiskgratäng med chili och räkor

13

7 steg att laga

10 ingredienser

45 m

Lättlagad fiskgratäng med torsk, tomatsås, örter, chili och räkor. Servera med ett grönt potatismos runt.

Abba Middagklart tomat & örter

Tillverkad i Sverige, Bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner

Gratäng

  • 700 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 äggula
  • salt
  • peppar
  • 4 torskfilé
  • 1 förp Abba Middagsklart Mild tomat & örtsås

Topping

  • 2 dl skalade räkor
  • 0,5-1 chilifrukt, hackad
  • 0,5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk. Skär ner broccolin i mindre bitar och tillsätt i kastrullen när ca 5 minuter av potatisens koktid återstår.
  3. Häll av vattnet och mosa potatisen och broccolin. Tillsätt äggulor, salt och peppar och rör om ordentligt.
  4. Smörj en ugnsform och lägg ut potatismoset runt kanterna på formen.
  5. Lägg ut fiskfiléerna i mitten och häll över Abba Middagsklart Mild tomat & örtsås.
  6. Gratinera i ugnen i 20-25 minuter.
  7. Toppa gratängen med skalade räkor, hackad chili och några blad basilika.