“Fiskdoftande” kycklingstrimlor till brunch

koket.se
“Fiskdoftande” kycklingstrimlor till brunch ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

“Fiskdoftande” kycklingstrimlor till brunch

10 ingredienser

20 m

Den här enkla, kinesiska rätten med kyckling blir ett perfekt inslag till helgens brunch.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1600 g kyckling, kokt
  • 180 g soja (ljus)
  • 60 g chingkiangvinäger
  • 30 g strösocker
  • 60 g färsk ingefära, finhackad
  • 60 g vitlök, finhackad
  • 120 g crispy chili oil
  • 80 g sesamolja
  • 60 g chilibönpasta
  • 200 g salladslök, gröna delen som fiskögon (till garnering)

Gör så här

  1. Riv kycklingen i strimlor.
  2. Blanda soja, vinäger och socker så det löser sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna utom kycklingen och blanda runt.
  4. Tillsätt kycklingen, vänd runt och garnera med salladslök.