“Fiskdoftande” kycklingstrimlor till brunch
“Fiskdoftande” kycklingstrimlor till brunch
10 ingredienser
20 m
Den här enkla, kinesiska rätten med kyckling blir ett perfekt inslag till helgens brunch.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 1600 g kyckling, kokt
- 180 g soja (ljus)
- 60 g chingkiangvinäger
- 30 g strösocker
- 60 g färsk ingefära, finhackad
- 60 g vitlök, finhackad
- 120 g crispy chili oil
- 80 g sesamolja
- 60 g chilibönpasta
- 200 g salladslök, gröna delen som fiskögon (till garnering)
Gör så här
- Riv kycklingen i strimlor.
- Blanda soja, vinäger och socker så det löser sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna utom kycklingen och blanda runt.
- Tillsätt kycklingen, vänd runt och garnera med salladslök.