Cioppino - fisk och skaldjursgryta från San Francisco
Cioppino - fisk och skaldjursgryta från San Francisco
21 ingredienser
1 h
Cioppino är en fisk- och skaldjursgryta från San Francisco som blir en riktig helgfavorit.
Följ Erik på Instagram

Följ Erik på Instagram
Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram
Läs mer
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 1 msk rapsolja
- 50 g gul lök, hackad
- 50 g färsk bladpersilja, hackad
- 5 g vitlök, finhackad
- 400 g krossade tomater (på burk)
- 400 g kycklingbuljong
- 2 dl vitt vin
- 1,5 dl vatten
- 1 lagerblad
- 1 tsk torkad basilika
- 0,5 tsk torkad timjan
- 0,5 tsk torkad oregano
- 350 g vit fisk (gös eller uer)
- 350 g vannameiräkor, råa utan skal
- 350 g blåmusslor
- 350 g hjärtmusslor
- 350 g hjärtmusslor
- 75 g krabbkött
Servering
- färsk persilja
- bröd
- aioli
Gör så här
- Hetta upp olja och fräs lök, persilja och vitlök tills löken är genomskinlig men inte brynt.
- Tillsätt tomater, kycklingbuljong, vin, vatten, lagerblad, basilika, timjan och oregano.
- Blanda om grytan, lägg på ett lock och låt sjuda i 30 minuter.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Tillsätt fisk och skaldjur, sjud under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter.
Servering
- Garnera grytan med persilja. Servera med bröd och aïoli.