Cioppino - fisk och skaldjursgryta från San Francisco

koket.se
Cioppino - fisk och skaldjursgryta från San Fransisco
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Cioppino - fisk och skaldjursgryta från San Francisco

21 ingredienser

1 h

Cioppino är en fisk- och skaldjursgryta från San Francisco som blir en riktig helgfavorit.

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g gul lök, hackad
  • 50 g färsk bladpersilja, hackad
  • 5 g vitlök, finhackad
  • 400 g krossade tomater (på burk)
  • 400 g kycklingbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1,5 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 350 g vit fisk (gös eller uer)
  • 350 g vannameiräkor, råa utan skal
  • 350 g blåmusslor
  • 350 g hjärtmusslor
  • 350 g hjärtmusslor
  • 75 g krabbkött

Servering

  • färsk persilja
  • bröd
  • aioli

Gör så här

  1. Hetta upp olja och fräs lök, persilja och vitlök tills löken är genomskinlig men inte brynt.
  2. Tillsätt tomater, kycklingbuljong, vin, vatten, lagerblad, basilika, timjan och oregano.
  3. Blanda om grytan, lägg på ett lock och låt sjuda i 30 minuter.
  4. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Tillsätt fisk och skaldjur, sjud under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter.

Servering

  1. Garnera grytan med persilja. Servera med bröd och aïoli.