Fisk katsu med krämig kålsallad
Fisk katsu med krämig kålsallad
22 ingredienser
50 min
Panerad torsk med fantastiska smaker och inspiration från rätten tonkatsu - japansk schnitzel. Till bjuds Jennies omåttligt populära kålsallad i krämig sesamdressing.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 4 bitar torskfilé (à 150 g)
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 ägg, uppvispade
- 3 dl pankoströbröd
- salt
- neutral rapsolja, till stekning
Krämig kålssallad
- 4 stjälkar grönkål
- 7 cm purjolök, i tunna skivor
- 0,5 citron, saft
- 300 g rödkål, tunt hyvlad
- 4 msk majonnäs
- 1 msk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- 2 tsk risvinäger
- 1 tsk strösocker
- 4 msk rostade sesamfrön
Katsusås
- 1 dl ketchup
- 3 msk worcestersås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sirap
Till servering
- 4 port japanskt ris, nykokt
- 1 citron, i klyftor
Gör så här
- Börja med att blanda alla ingredienser till katsusåsen. Ställ åt sidan.
- Skär av mittenstammen på grönkålen. Strimla det gröna på kålen i munsstora bitar. Lägg i skål med hyvlad rödkål och strimlad purjo. Pressa över halva citornen och krama lätt med handen.
- Blanda ihop majonnäs, sesamolja, risvinäger, strösocker och hälften av sesamfröna till en dressing. Ställ åt sidan.
- Häll upp mjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd på varsin tallrik.
- Salta fisken och vänd först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
- Stek till gyllene på båda sidor i generöst med olja i en stekpanna.
- Servera genast den frasiga fisken med katsusåsen, salladen som du ringlar sesamdressingen över, nykokt ris och en citronskiva.