Fish 'n' chips med mushy peas

1 röst
1 h 30 m
4

Klassisk engelsk rätt på fish and chips som här serveras med mosade ärtor med mynta. Ett riktigt enkelt men festligt recept!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 flaskor solrosolja
  • 800 g torsk
  • 225 g mjöl
  • 285 ml öl
  • 3 tsk bakpulver
  • 8 potatis

Mushy Peas:

  • 2 dl ärtor
  • färska myntablad
  • smör
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Fish
    Använd fritös eller stor kastrull och värm oljan till 190 grader. Använd salt och peppar på fisken - det hjälper till att hålla fisken torr.
  2. Vispa ihop smeten med mjöl, öl och bakpulver. Ha lite mjöl på fisken och doppa den i smeten.
  3. Lägg fisken försiktigt i oljan och fritera i ca 4 minuter. Smeten ska bli gyllene och knaprig. Fisken kan vila i en varm ung under tiden man gör chips.
  4. Chips
    Skala och skär potatisen i tjocka pommes-bitar. Sänk temperaturen av oljan lite, ca 180 grader. Fritera pommes en stund - dem ska inte börja bli bruna än.
  5. Ta ut och låt dem vila tills de är kalla. Lägg in de i oljan igen och fritera tills de få fin färg.
  6. Ärtor
    Hacka myntablad. Smält smöret i en kastrull och lägg ner ärtorna och mynta.
  7. Ha på lock och koka på låg värme i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar, plus lite citronjuice.
  8. Använd matberedare, stavmixern eller mosa dem för hand.
15 oktober 2018

Laddar fler recept