Fish cakes med hemgjord sweet chili

19 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Dippsås sweet chili

  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 4 cm gurka, skalad och skuren i stavar i tändsticksstorlek
  • 0,5 liten morot, skalad och skuren i stavar i tändsticksstorlek
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och fint hackad
  • 0,5 msk fisksås

Fish cakes

  • 600 g vit fisk i filéer, t ex torsk eller sej
  • 2 äggvitor
  • 2 kaffir limeblad, strimlade
  • 1,5 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 5 sparrisstänger, tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • ev salt
  • rapsolja, till stekning/fritering

Till servering

  • nykokt jasminris
  • salladsblad
  • gurka
  • morot

Gör så här

  1. Dippsås sweet chili
    Koka upp vinäger och socker till allt socker löst sig. Tillsätt fisksås, morötter, gurka och chili och ställ åt sidan.
  2. Fish cakes
    Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Lägg även i äggvitor, kaffir limeblad, currypasta och fisksås. Kör till en ganska slät blandning. Tillsätt chilifrukten, sparris och koriander och rör samman till en tjock smet.
  3. Forma smeten till köttbullsstora, men lite platta biffar.
  4. Täck en stekpanna med ca 1 cm olja i botten. Halvfritera fish cakesen till de fått vacker gyllene färg och är frasiga.
  5. Servera nyfriterade fish cakes med dippsåsen, jasminris och fräscha grönsaker.
10 juni 2017

Fler goda recept