Fish cakes från Quy Nhon

Fish cakes från Quy Nhon
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fish cakes från Quy Nhon

12 ingredienser

20 m

”Street food är kanske det bästa sättet att lära känna ett nytt land. Du ser vad du beställer. Du ser hur det tillagas. Du får känna smaken av landet du besöker på riktigt och det smakar oftast fantastiskt! Kanske vågar du prova något du aldrig skulle beställa på restaurang!” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner
  • 500 g vit fiskfilé, skuren i 1 cm kuber (t.ex. sej, torsk eller vittling)
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 5 salladslökar, finhackad (vita delen)
  • olja (till stekning)

Tillbehör

  • salladsblad
  • mynta
  • färsk koriander
  • salladslök, den gröna delen strimlad
  • nuoc mam cham dippsås

Gör så här

  1. Kör fisken och fisksåsen i en blender tills det är finfördelat. Tillsätt salt, peppar, sesamolja, vitlök och salladslök. Fortsätt köra tills du fått en jämn färs.
  2. Skrapa ner färsen i en skål och forma fiskkakor, ungefär 5 cm i diameter och 2 cm i tjocklek.
  3. Stek kakorna i mycket olja på medelhög temperatur ca 4 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera med tillbehören.