Fish and chips med currymajonnäs och ärtkräm

45 m
4
Fish and chips med currymajonnäs och ärtkräm
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Tempurasmet

  • 1 dl maizena
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 dl öl
  • 1 tsk salt

Fish and chips

  • 600 g torsk
  • 6 bakpotatisar
  • 2 l frityrolja
  • 4 dl ankfett

Ärtkräm

  • 400 g gröna ärtor
  • 100 g smör
  • 1 citron, saft och skal
  • 15 myntablad
  • 1 näve bladspenat, för färgens skull
  • salt och peppar

Currymajonnäs

  • 2 ägggulor
  • 3 dl matolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk curry
  • 1 liten burk kapris, avrunnen och finhackad
  • 1 stort äpple av sötare sort
  • 0,5 citron, saft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda smeten till tempuran och låt stå att svälla. Skär fisken i mindre bitar.
  2. Skär potatisen i likadana pommes frites. Spola av i kallt vatten. Värm oljan med ankfettet till ca 160 grader. Fritera potatisen först en gång i 2 minuter, låt rinna av på papper.
  3. Värm upp gröna ärtor med smör och citron i kastrull till smöret smält. Mixa slätt med mynta, spenat samt salt och peppar.
  4. Vispa äggulor med vinäger och matolja till majonnäs. Häll matoljan i tunn stråle så att du ser att den går ihop. Blanda upp med curry, kaprisen, finhackat äpple. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  5. Doppa fisken i smeten och fritera på 160 grader gyllenbrun. Salta!
  6. Fritera pommes fritesen en andra gång tills dom har fått bra färg!
  7. Server med citronklyfta och såserna.
Kommentera receptet

Fler goda recept