Finstrimlad lövbiffsauté
Finstrimlad lövbiffsauté
15 ingredienser
30 m
Finstrimlad lövbiffsauté med kantareller och salladsök är en riktigt festlig rätt att njuta av i helgen.
Servera krondillskokta morötter och inlagd västeråsgurka till!
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 400 g lövbiff
- 1 knippe salladslök
- ca 2 dl svamp (kantareller och skogssvamp)
- 2 klyftor vitlök
- ca 4-6 blad salvia
- 2 msk oxbuljong (på flaska)
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- ca 1 msk cognac
- smör
- 1 dl vitt vin
- olivolja
- salt
- vitpeppar
- 1 kruka persilja
Gör så här
- Strimla köttet och löken fint.
- Rensa svampen och dela den i bitar.
- Skiva vitlök samt strimla salvia.
- Stek kantarellerna i smör och olivolja tillsammans med vitlök och salvia. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Tillsätt buljong samt grädde och låt det koka ihop.
- Smaksätt med senap och cognac.
- Stek köttet i olivolja på hög värme innan servering. Glaserar sedan köttet med vitt vin.
- Häll blandningen över kantarellerna och tillsätt salladslöken.
- Smaka av en sista gång och toppa med persilja.
Dryckestips!
Paul Jaboulet, Parallèle 45 Blanc, 2021. Nr 70005.
Mousserande äpple, Rudenstam.