Inlagd västeråsgurka med dill
Inlagd västeråsgurka med dill
9 ingredienser
20 m + tid i kyl
Ta vara på gurkorna genom att lägga in dem! Det här receptet på inlagd västeråsgurka är både enkelt, gott och ett perfekt middagstillbehör att njuta av i höst.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 1 kg gurka
- 1 dl salt
- 1 l vatten
Lag
- 2 dl vatten
- 5 dl strösocker
- 2 dl ättiksprit 12 %
- dillkronor
- dillstjälkar
- malen svartpeppar (grovmalen)
Gör så här
- Blanda salt och vatten så att saltet smälter.
- Borsta och skiva gurkan grovt, ca 0,5 cm.
- Slå blandningen över gurkskivorna och låt stå svalt över natten.
Lag
- Koka upp lagen.
- Varva sedan gurkskivorna med dillkronor och dillstjälkar i en ren burk. Slå den varma lagen över.
- Gurkorna är klara efter en vecka, men de blir bara bättre och bättre.
- Prova gärna att tillsätta lite skivad färsk pepparrot i lagen.