Filopajer med grönsaksfyllning

Filopajer med grönsaksfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Filopajer med grönsaksfyllning

8 ingredienser

Inled middagen med en liten filopaj. Pajerna går utmärkt att förbereda och grädda klara när gästerna kommer. Några blad god sallat är gott och vackert till.

Ingredienser

portioner
  • 8 ark filodeg
  • 2 röda paprikor
  • 4 små röda lökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk oregano

Gör så här

  1. Skölj grönsakerna. Lägg paprika och oskalad lök på en plåt klädd med bakplåtspapper direkt under grillelementet i ugnen. Sätt på högsta värme. Vänd grönsakerna allteftersom de blir bruna. Ta ut grönsakerna. Stäng av grillen och sätt på vanlig ugnsvärme 200°.
  2. Lägg paprikorna i en plastpåse tills de svalnat. Dra då bort skinnet. Skala lökarna. Lägg ihop filodegen. Dela högen i 12 kvadrater (ca 12x12 cm). Peta ner i/klä 12 portionsformar av metall eller använd en muffinsbricka. Pensla varje ”skål” med lite, lite olja. Skär paprika, lök och zucchini i strimlor. Dela tomaterna, peta bort kärnorna och skär i strimlor. Skär fårosten i kuber. Så här långt kan du förbereda.
  3. Varva grönsaker, ost och oregano i formarna. Grädda formarna i 15 minuter tills grönsakerna och osten fått fin färg.