Filodegsrullar med fetaost och örter

7 röster
25 st

Filodegsrullar fyllda med fetaost och örter. Servera som en del av en vegetarisk buffé, till picknicken, bredvid soppan eller som en förrätt eller med sallad.

Tips! Yufkadegen hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker i kyldisken.

Visa mer
25 st

Du behöver

  • 350 g yufkadeg eller 500 g filodeg
  • 300 g fetaost
  • 150 g riven ost
  • 1,5 msk torkad mynta
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk paprika- eller chilipulver
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Smula fetaosten och blanda med riven ost och kryddorna.
  2. Jag använder yufkadeg för att jag tycker att den är enklast att jobba med. Använder du filodeg skär du ut fyrkanter i önskad storlek. Tänk på att alltid hålla båda degsorter ordentligt täckta, särskilt filodegen, annars torkar de ut och smulas sönder vid användning.
  3. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, detta ska du använda som “klister” för att hålla ihop rullen vid stekning.
  4. Lägg ca 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av “klistret” längst ut och stäng ihop rullen. Stapla rullarna på en tallrik, ställ inte dem för tätt ihop.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem ca 1 minut på varje sida. Ha koll på rullarna, de får snabbt färg. Låt rinna av på papper och servera dem varma eller kalla. De är goda att serveras som en del av en buffé, bredvid soppan, som en förrätt eller med sallad.
29 april 2018

Laddar fler recept