Filodegspaj med champinjoner och kantareller

koket.se
Filodegspaj med champinjoner och kantareller
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Filodegspaj med champinjoner och kantareller

15 ingredienser

40 m

Vegetarisk filodegspaj fylld med champinjoner, kantareller och sojabönor. Perfekt som middag på en veggiemåndag!

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Filodegspaj

  • 500 g filodeg, kall
  • 0,5 dl rapsolja
  • 200 g skogschampinjoner, hackade
  • 100 g kantareller, färska, blötlagda torkade eller på konserv
  • 5 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 200 g sojabönor, tinade
  • 1 msk vetemjöl
  • salt
  • ev vitvinsvinäger

Tillbehör

  • rostade pumpakärnor
  • sallad

Gör så här

  1. Stek all svamp i en stor kastrull med olja och en nypa salt. Låt steka i ca 4 minuter. Ha sedan i vitlök, chili och purjolök och stek på mediumvärme i ca 5 min.
  2. Slå sedan på vattnet, grönsaksfonden och de koka sojabönorna, låt koka ihop i ytterligare 5 min.
  3. Häll i mjölet och blanda ut ordentligt, smaka av med salt och möjligen några droppar vitvinsvinäger.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Pensla en ugnssäker form med olja, lägg ett lager filodeg, pensla igen, på med filodeg och repetera tills all filodeg ligger i formen. Häll i fyllningen i formen, vik in filodegskanterna över fyllningen och grädda i ugnen i ca 25-30 min.
  6. Ta ut och toppa med pumpafrön. Servera gärna med en fräsch sallad. Njut!