Filodegspaj med champinjoner och kantareller

39 röster
40 m
4

Vegetarisk filodegspaj fylld med champinjoner, kantareller och sojabönor. Perfekt som middag på en veggiemåndag!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Filodegspaj

  • 500 g filodeg, kall
  • 0,5 dl rapsolja
  • 200 g skogschampinjon, hackade
  • 100 g kantareller, färska, blötlagda torkade eller på konserv
  • 5 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 200 g sojabönor, tinade
  • 1 msk mjöl
  • salt
  • ev vitvinsvinäger

Tillbehör

  • rostade pumpafrön
  • sallad

Gör så här

  1. Stek all svamp i en stor kastrull med olja och en nypa salt. Låt steka i ca 4 minuter. Ha sedan i vitlök, chili och purjolök och stek på mediumvärme i ca 5 min.
  2. Slå sedan på vattnet, grönsaksfonden och de koka sojabönorna, låt koka ihop i ytterligare 5 min.
  3. Häll i mjölet och blanda ut ordentligt, smaka av med salt och möjligen några droppar vitvinsvinäger.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Pensla en ugnssäker form med olja, lägg ett lager filodeg, pensla igen, på med filodeg och repetera tills all filodeg ligger i formen. Häll i fyllningen i formen, vik in filodegskanterna över fyllningen och grädda i ugnen i ca 25-30 min.
  6. Ta ut och toppa med pumpafrön. Servera gärna med en fräsch sallad. Njut!
1 februari 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept