Egenstoppad älgkorv som serveras med ljummen färskpotatissallad. Korven behöver 1,5 timmes förberedelse plus några dagar för korven att hänga och droppa av sig i kylen.
Koka potatisen tills den är mjuk, låt svalna. Dela den i halvor tillsammans med övriga ingredienser. Avokadon skär du i mindre bitar.
Älgkorv
Lägg fjälstret i blöt i kallt vatten ca 15 minuter. Skölj sedan igenom den noga.
Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Skär köttet i bitar så det passar köttkvarnen.
Arbeta ihop det malda köttet, vitlöken, chilin och alla kryddorna. Tillsätt vattnet efter behov.
Trä upp fjälster på korvhornet på köttkvarnen. För smeten i kvarnen och stoppa korvarna (stoppa dem inte för hårt). Gör dem 10-15 cm långa och knyt dem med bomullstråd.
Låt korvarna hänga i kylen för att droppa av i några dagar för bästa reslutat.
Lägg älgkorven på grillen och servera med den fantastiska potatissalladen. Smaklig måltid!