Fernando Di Lucas risotto ai funghi

Fernando Di Lucas risotto funghi
Foto: Charlie Drevstam

Fernando Di Lucas risotto ai funghi

Av: Fernando Di Luca

9 ingredienser

45 min

Visste du att Sverige exporterar karljohansvamp till Italien? Prova den här risotton så förstår du varför. När man gör risotto är valet av ris viktigt, och min favorit är carnaroli gran reserva som är lufttorkat i två år, säger Fernando Di Luca.

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept
Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept omslag

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept

Receptet är hämtat ur Fernando Di Lucas biografi och kokbok Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g karljohansvamp (eller annan svamp)
  • 1,5 l hönsbuljong
  • 3 schalottenlökar
  • 350 g carnaroliris gran riserva (eller arborioris)
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl parmesanost, riven
  • extra virgin olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär svampen i bitar och bryn i olivolja samt salta och peppra. Värm buljongen.
  2. Hacka löken fint och fräs i olivolja på medelvärme utan att den får färg, höj värmen, tillsätt riset och rör om.
  3. Häll på vinet och låt det koka in, sänk värmen och späd med buljongen efter hand. Först 3-4 dl sen 1 dl i taget. Rör hela tiden.
  4. Tillsätt svampen mot slutet när riset nästan är klart. Ta risotton från värmen (efter ca 18 min) och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar samt ringla över olivolja.
TIPS!
Fler recept från boken!
Stekt sparris med avokado och parmesanost

Fler recept från boken!

Här hittar du fler goda recept från boken Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept

Läs mer