Färsk pasta med kantareller, Karl-Johan och tryffelsås

Färsk pasta med kantareller, Karl-Johan och tryffelsås
Foto: TV4

Färsk pasta med kantareller, Karl-Johan och tryffelsås

16 ingredienser

40 m

Gräddig pasta med svamp, stekt entrecôte och tryffel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlökar
  • 400 g kantareller och Karl-Johansvamp
  • 4 dl svampbuljong
  • 3 dl grädde
  • 8 droppar vit tryffelolja
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 stänk soja
  • salt
  • peppar
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 1 tsk honung
  • 1 dl parmesanost, riven + extra till servering
  • 800 g färsk pasta
  • entrecôte för 4 personer
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Fräs svampen i smör tills vattnet går ur. Lägg i löken och fräs tills den är gyllenbrun.Ta ur några svampar till garnering.
  2. Tillsätt buljongen och några chiliflakes samt dijonsenapen och låt sjuda ner till hälften.
  3. Tillsätt grädde och låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt det puttra i 3-4 minuter.
  4. Tillsätt tryffeloljan, ca 1 tsk prova dig fram om du vill ha mer. Lägg i parmesanosten och låt den smälta ner. Smaka av med salt, peppar och honung.
  5. Stek entrecoten medium, låt vila. Skiva sedan upp den.
  6. Koka den färska pastan al dente.
  7. Lägg upp pasta, sås samt skivad entrecote. Toppa med svamp och färsk timjan.