Falukorv i ugn med bostongurka
Falukorv i ugn med bostongurka
14 ingredienser
45 min
En middagsrätt som många har sin alldeles egna version av, nu bjuder Stefan på sin som enligt honom är felfri. Falukorv fylls med bostongurka, smörkokt lök, skånsk senap, lagrad ost och krispigt bröd. Tillsammans med ett riktigt len potatispuré blir det en lyxigare variant av korv med mos.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 1 falukorv (à 800 g)
- 2 gula lökar, fint skivade
- 50 g smör
- 0,5 surdegsbröd, grovt tärnad
- 0,5 dl olivolja
- 2 dl bostongurka
- 3 msk skånsk senap
- 100 g lagrad ost, riven
Potatismos
- 800 g fast potatis
- 4 dl vispgrädde (valfri fetthalt)
- 2 dl mjölk
- 100 g smör
- salt
- riven muskotnöt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull.
- Tärna brödet grovt. Vänd runt brödet med olivoljan. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta brödet i ugnen ca 15 minuter. Ställ åt sidan.
- Skär snitt i falukorven. Fyll varje snitt med senap, bostongurka, lök och bröd. Toppa med riven lagrad ost.
- Gratinera i ugn 15-20 minuter.
Potatismos
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Koka upp grädde, mjölk och smör.
- Häll av och pressa den genom en potatispress.
- Vispa i den varma vätskan, ta lite i taget för att se hur mycket som behövs, det varierar från gång till gång. Smaka av med salt och muskotnöt.
- Servera korven med potatispurén.