• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ernsts snacksbricka

Ernsts snacksbricka
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts snacksbricka

15 steg att laga

19 ingredienser

Somrig och härlig snacksbricka fylld med goda smaker från färska grönsaker, friterade zucchiniknyten, sojabönor och Ernsts smarriga örtemulsion!

OBS! Ha alltid ett lock nära till hands när du friterar!

Ingredienser

  • 1 morot (gul)
  • 1 morot (lila)
  • 1 morot (orange)
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe rädisa (gärna i olika färger)
  • 10 brysselkål
  • 0,5 romanesco
  • 1 dl sojabönor, tinade
  • 1 citron
  • olivolja
  • flingsalt

zucchiniknyten

  • 1 zucchini (stor)
  • salt
  • 1 burk ansjovis, avrunnen
  • frityrolja (eller rapsolja, till fritering)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 3 dl vatten
  • 3 isbitar
  • 1 msk malen gurkmeja

Gör så här

  1. Dela morötterna i stavar.
  2. Bryt av den nedre delen av sparrisen.
  3. Dela rädisorna på mitten och kvarta brysselkålen i fyra delar.
  4. Skär ner Romanescohuvudet i buketter.
  5. Garnera ett stort fat med alla vackra grönsaker.
  6. Zucchiniknyten
    Strimla zucchinin på en mandolin och blanda med salt så att zucchinin vätskas ur.
  7. Häll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke. Tillsätt panko, vatten och is och blanda noggrant till en slät smet.
  8. Blanda tills all is har smält. Detta är viktigt så att inte is följer med ner i den varma oljan.
  9. Blanda i gurkmeja.
  10. Lägg i zucchinin i smeten och rör runt så att all zucchini täcks.
  11. Värm oljan till 180 grader.
  12. Skeda upp zucchinismeten och lägg ned direkt i den varma oljan. Fritera knytena i omgångar tills gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  13. När du friterat cirka hälften av zucchiniknytena, tillsätt avrunnen ansjovis i smeten och fritera tills gyllene på samma sätt som de första knytena. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  14. Lägg upp de friterade knytena på fatet med råa grönsaker.
  15. Garnera hela fatet med sojabönor, rippla över olivolja, flingsalt och servera med ört- och parmesanemulsionen och grovt skuren citron.