• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ernsts ört- och parmesanemulsion

Ernsts ort och parmesanemulsion
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts ört- och parmesanemulsion

5 steg att laga

8 ingredienser

10 min

En frisk, härlig sås med smak av färska örter och parmesanost. Perfekt att servera som smarrig dipp med massor av grönsaker eller som sås till sommarens grill!

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 dl matolja
  • 1 msk rosébalsamico
  • 10 g färsk dragon
  • 10 g färsk persilja
  • 10 g gräslök
  • 1 dl parmesanost, fint riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att säkerställa att olja och ägg är ungefär samma temperatur, annars kan emulsionen spricka.
  2. Mixa äggulorna med en stavmixer och börja jobba in oljan i äggulorna genom att droppa lite av oljan i taget tills det går samman.
  3. Tillsätt vinägern halvvägs in och fortsätt sen med oljan.
  4. Hacka och tillsätt örterna. Mixa lite till och blanda i parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt gärna stå i kylen och mogna, men kan serveras direkt.