Ernsts sill med granatäpple och akvavit

Ernsts sill med granatäpple och akvavit
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts sill med granatäpple och akvavit

9 ingredienser

20 min

En ljuvlig sill att servera till julbordet. Med smak av akvavit, granatäpple och akvavit gör denna klara sill garanterad succé.

Hållbarheten på sillen beror på hygien och kylkedja. Med god hygien och ifall fisken inte varit ute för länge så kan man räkna med några veckor i kyl.

Ingredienser

  • 2 förp sill (minutsill)
  • 1 granatäpple
  • 2-3 bitar pomerans
  • 50 g purjolök
  • 1 kruka dill
  • 2-3 lagerblad
  • 1 chilifrukt (liten)
  • 3 msk akvavit
  • 10-15 svartpepparkorn

Gör så här

  1. Ta upp sillen ur sin färdiga 1-2-3 lag, spara lagen. Skär den i små bitar om ca 1-2 cm.
  2. Tvätta och strimla purjolöken. Finhacka chili.
  3. Hacka ner pomerans något. Dela granatäpplet och pressa ut kärnor och saft. (Man kan också dela granatäpplet i 4 delar och slå ut kärnorna med en
  4. träslev).
  5. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg i lagerblad och häll på akvavit. Häll på den sparade 1-2-3 lagen.
  6. Lägg upp i lämplig burk, förvara i kyl.