Ernsts cajunkräftor

32 röster
30 m + marinering
4

Stekta kräftor i het marinad. Ett kul sätt att ta kräftskivan till nya nivåer!

Visa mer
30 m + marinering
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kräftor
  • 4 citroner, saft och skal

Marinad

  • 1 hel vitlök
  • 10 cm ingefära, skalad
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 dl olivolja
  • 33 cl veteöl

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till marinaden i en mixer, häll blandningen över kräftorna.
  2. Dela citronerna på hälften och pressa över kräftorna. Blanda sedan ner även citronhalvorna bland kräftorna och eventuellt mer persilja och olivolja. Täck med plast och marinera ett dygn.
  3. Stek, eller grilla kräftorna i ugnen, servera kräftorna varma med goda tillbehör.
1 september 2016

Laddar fler recept