Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer

Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer
Foto: TV4/Alexander Kvist
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer

62

12 ingredienser

30 min

Färskpotatissallad med rädisor, vårlök, kapris, morötter och en smarrig dressing. Serveras varm.

Ingredienser

portioner6
  • 1,25 kg färskpotatis
  • 6 salladslökar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 knippe rädisa
  • 1 knippe primörmorötter
  • 1 förp kapris
  • olivolja
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 3 msk balsamico, vit vinäger
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Förkoka färskpotatisen i ca 10 min.
  2. Skölj och ansa primörerna, skär i lagom stora bitar.
  3. Skär av det vita på vårlöken och hacka det gröna för sig.
  4. Häll i ca 0,5 dl olivolja i stekhäll eller wokpanna och börja med att lägga i potatisen.
  5. Raskt efter med morötter, det vita på vårlöken och salt.
  6. När det vänts runt en stund lägg i kapris och den hackade vitlöken.
  7. Mosa ca var tionde potatis så de kan dra åt sig balsamico och olivolja ordentligt.
  8. Häll över balsamico, honungen och dra några drag med peppar och saltkvarn. Smaka av för att avgöra styrka och sälta efter egen smak.
  9. Riv sedan på bladpersiljan och den gröna delen av salladslöken. Lägg sist i rädisor.