Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Två gånger tillagat fläsk
Två gånger tillagat fläsk
Betyg: 4.8 av 5 (6 röster)
6
Spara
Av:
Erik Videgård
9
ingredienser
Asiatsikt med hetta.
Asiatisk mat
Buffémat
Fest
Nyårsmat
Ingredienser
portioner
200 g sidfläsk
1 purjolök (liten)
olja
1 msk chilibönpasta
1 msk söt bönpasta
2 tsk svarta jästa bönor
1 tsk kinesisk soja
1 tsk strösocker
salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka upp vatten och koka fläsket ca 25 min, låt svalna.
Skär fläsket i tunna skivor sedan i 5 x 5 cm bitar.
Skär purjon i hästöron (om den är grov, snabbstek i 30 sek).
Snabbstek fläsket i olja tills det är knaprigt och fös upp på wokens sida.
Tillsätt chilibönpastan och fräs tills vackert röd.
Tillsätt bönpasta, bönor och fräs ca 30 sek.
Blanda allt, tillsätt mörk soja och socker.
Smaksätt med salt, tillsätt purjon, blanda och servera.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut