Enkel och krämig kantarellpasta
Enkel och krämig kantarellpasta
13 ingredienser
20 min
Snabb vegansk kantarellpasta med få ingredienser – lika god till vardag som till fest! Passar även bra till matlådan.
Ingredienser
- 400 g kantareller, rensade (färska)
- 1 purjolök
- 3 klyftor vitlök
- 4 dl kokosmjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk tamarisoja, eller annan soja
- 2 tsk torkad timjan
- olivolja (till stekning)
- salt
- svartpeppar
Till servering:
- 400 g pasta, valfri
- 250 g haricots verts
- 1 msk färsk timjan (valfritt)
Gör så här
- Börja koka vatten till pastan i en stor kastrull, häll i salt.
- Värm en stekpanna till hög värme, häll i olivolja och fräs kantarellerna under omrörning i 4-5 minuter tills de är gyllenbruna. Börja under tiden koka pastan, strimla hela purjolöken och hacka vitlöksklyftorna. Lägg de färdigstekta kantarellerna på ett fat och ställ åt sidan.
- Fräs purjolök och vitlök i olivolja på medelvärme i 2-3 minuter tills purjon mjuknat lite. Häll i kokosmjölk, smulad buljongtärning, tamarisoja och timjan. Om du använder annan soja än tamari så börja med en mindre mängd och smaka dig fram. Låt puttra i 3-4 minuter tills purjolöken blivit mjuk.
- När det är ca 3 minuter kvar av pastans koktid, lägg i haricots verts uppepå pastan så att de tillagas i samma kastrull.
- Vänd ner kantarellerna i såsen. Om du vill så kan du spara några kantareller att dekorera med. Stäng av värmen.
- När pastan är färdigkokt, lyft av haricots verts, häll av kokvattnet från pastan och vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera den krämiga pastan med haricots verts och färsk timjan.