Eldad lax med sparris och jalapeñomajonnäs

Eldad lax med sparris och jalapeñomajonnäs
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Eldad lax med sparris och jalapeñomajonnäs

9 ingredienser

20 m

Starta middagen med en lyxig förrätt bestående av eldad lax och sparris. Servera en smakrik jalapeñomajonnäs till och förrätten är komplett.

Ingredienser

portioner
  • 200 g lax (av sashimi -kvalitet)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 äggula
  • 2 dl matolja
  • 4 jalapeños
  • 30 g babyspenat
  • 2 msk tapiokapärlor
  • 1 dl soja
  • 12 gröna sparrisar

Gör så här

  1. Börja med att skära laxen i sashimiskivor.
  2. Krydda laxen med lite chiliflakes och elda med en gasbrännare.
  3. Mixa ihop en majonnäs av äggulan och oljan. Mixa även ner jalapeño och spenat.
  4. Koka tapiokapärlorna i ca 10 minuter. Häll av vattnet och marinera dem i soja.
  5. Dela sparrisen i två delar och stek, eller grilla, i ca 2 minuter.
  6. Klart att serveras!