Glutenfria pepparkakor
Glutenfria pepparkakor
9 ingredienser
Glutenfria LCHF-pepparkakor på kokosmjöl och mandelmjöl. Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten.
Receptet ger ca 25 pepparkakor.
Mandelmjöl
Mandelmjöl hittar du till exempel i italienska delikatessbutiker eller på nätet.
Sukrin
Sukrin är ett sötningsmedel som används istället för socker och florsocker.
Ingredienser
- 2 dl mandelmjöl
- 100 g smör
- 0,5 dl sukrin
- 2 krm malen nejlika
- 2 krm malen kardemumma
- 2 krm malen kanel
- 1 msk fiberhusk
- 0,75 dl kokosmjöl
- 2 äggvitor
Gör så här
- Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten.
- Smält smör, sukrin och kryddor i en kastrull.
- Rör ner mandelmjöl och fiberhusk.
- Låt stå en halvtimme och svälla.
- Vispa äggvitan hårt.
- Vänd ner äggvitan försiktigt i kaksmeten.
- Tillsätt kokosmjöl och blanda om till en fast pepparkaksdeg.
- Forma till en rulle och linda in i plastfolie.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med hjälp av formar.
- Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.