Sara Bernard

Foto: TV4
Sara Bernard
9 ingredienser
Mandelbiskvier med apelsintryffel, doppade i choklad. Mjölkchoklad med god kvalité är också god choklad! /Magnus & Tony
I samma program gjordes även
Ingredienser
Mandelbiskvibotten
- 200 g mandelmassa (gärna ekologisk)
- 0,75 dl strösocker
- 2 äggvitor
Apelsintryffel (ganache)
- 1 dl grädde
- 1 msk honung
- 2 apelsiner, rivet skal (ej det vita då blir det beskt)
- 200 g mjölkchoklad
- 2 msk osaltat smör
Till doppning
- 200 g mörk choklad (eller kakao)
Gör så här
Botten
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Blanda socker och mandelmassa.
- Tillsätt äggvitan lite i taget så det inte blir klumpar.
- Spritsa ut bottnar i storlek som en 5-krona.
- Baka i ca 10-12 minuter.
Tryffel
- Hacka chokladen till tryffeln.
- Koka upp grädde, rivet apelsinskal och honung.
- Häll det över den hackade chokladen.
- Mixa med en visp eller ännu bättre en stavmixer och tillsätt sedan smöret.
- Låt stelna i kyl.
Bakelse
- Under tiden vänder ni biskvibottnarna.
- Sprita på kupoler av ganachen på bottnarna och låt stelna till något.
- Smält 2/3 delar av chokladen och rör sedan i den sista tredjedelen som ni finhackat, när chokladen är ca 30 grader.
- Doppa tryffeln i den smälta chokladen, vill man ej doppa dem i choklad kan man sikta kakaopulver på.