Chokladnapoleon

Chokladnapoleon
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Chokladnapoleon

1

4 ingredienser

En snygg klassiker i modern tappning.

I samma program gjordes även

Romdamsugare

Sara Bernard

Chokladdrink

Chokladmacroner

Här kan du se Tony och Magnus baka.

Ingredienser

  • 300 g vit choklad

Ganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g grädde
  • ev kaksmulor, lite

Gör så här

  1. Vit choklad
    Smält långsamt så du ej får den för varm, helst max 30 grader. Rör lite pö om pö. Det går bra att smälta chokladen i mikrougn men var försiktig med temperaturen.
  2. Stryk sedan den vita chokladen på bakplåtspapper eller ett plast ark.
  3. Låt stelna lite.
  4. Skär plattor i önskad storlek och ställ i kyl, väl täckt med plastfilm.
  5. Ganache
    Hacka chokladen.
  6. Koka upp grädden.
  7. Bakelse
    Lägg samman vit choklad och ganache i 3 lager, plattor och chokladganache om vartannat. Ha gärna med lite crumble/kaksmulor emellan så det blir lite crunchigt.
  8. Dekoreras valfritt.
  9. Servera och njut!