Chokladnapoleon
Chokladnapoleon
4 ingredienser
En snygg klassiker i modern tappning.
I samma program gjordes även
Ingredienser
- 300 g vit bakchoklad
Ganache
- 150 g mjölkchoklad
- 50 g grädde
- ev kaksmulor, lite
Gör så här
Vit choklad
- Smält långsamt så du ej får den för varm, helst max 30 grader. Rör lite pö om pö. Det går bra att smälta chokladen i mikrougn men var försiktig med temperaturen.
- Stryk sedan den vita chokladen på bakplåtspapper eller ett plast ark.
- Låt stelna lite.
- Skär plattor i önskad storlek och ställ i kyl, väl täckt med plastfilm.
Ganache
- Hacka chokladen.
- Koka upp grädden.
Bakelse
- Lägg samman vit choklad och ganache i 3 lager, plattor och chokladganache om vartannat. Ha gärna med lite crumble/kaksmulor emellan så det blir lite crunchigt.
- Dekoreras valfritt.
- Servera och njut!