Chokladmacarons
Chokladmacarons
10 ingredienser
En macaron fylld med härlig chokladganache och om du vill, hallon.
Har man inte varmluftsugn går det bra med vanlig.**
I samma program gjordes även**
Ingredienser
Macron
- 150 g mandelmjöl, siktat
- 260 g florsocker
- 40 g äggvita, ovispad
- 20 g kakao
- 75 g äggvita
- 1 tsk citron, saft
- 50 g strösocker
Ganache
- 150 g mjölkchoklad
- 50 g grädde
- hallon
Gör så här
Macaron
- Sätt ugnen på 150 grader, gärna varmluftsugn.
- Blanda siktat mandelmjöl och florsocker.
- Vispa därefter 75 gram äggvita, citronsaft och strösocker till en maräng.
- Tillsätt även den ovispade äggvitan (40 gram) och blanda kraftigt för hand.
- Spritsa sedan upp i önskad storlek på bakplåtspapper.
- Bakas i ca 12 minuter.
Ganache
- Hacka chokladen.
- Koka upp grädden.
- Blanda väl och låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar för att stelna.
Macron
- Spritsa ganachen på hälften av macronerna.
- Toppa med resterande.
- Ha eventuellt hallon mellan macronerna också.