Romdamsugare

Foto: TV4
Romdamsugare
7 ingredienser
En klassiker med riktig romtryffel.
I samma program gjordes även
Ingredienser
Dammsugare
- 2 förp grön marsipan
- 200 g mörk choklad
Romtryffel (ganache)
- 1 dl grädde
- 1 msk honung
- 200 g mörk choklad 60 %
- 2 msk osaltat smör
- 3-4 msk mörk rom
Gör så här
Tryffel
- Hacka chokladen till tryffeln.
- Koka upp grädde och honung.
- Häll den varma grädden över den hackade chokladen.
- Mixa med en visp eller ännu bättre en stavmixer.
- Tillsätt sedan smöret och sist alkoholen.
- Låt stelna i kyl.
Dammsugare
- Under tiden kavlar du ut marsipanen rektangulär.
- Fyll tryffeln i en sprits påse.
- Spritsa stänger på marsipanen.
- Efter varje stång, rulla marsipanen runt och skär av.
- Låt kallna i kyl.
- Skär sedan upp i 3 centimeter långa bitar.
- Smält 2/3 delar av resterande choklad.
- Rör sedan i den sista tredjedelen som ni finhackat, när chokladen är ca 30 grader.
- Doppa ändarna.
- Låt stelna.