Chokladmacarons

6 röster

En macaron fylld med härlig chokladganache och om du vill, hallon.

Har man inte varmluftsugn går det bra med vanlig.

I samma program gjordes även

Romdamsugare


Sara Bernard


Chokladdrink


Choklad Napoleon



Se Tony och Magnus baka här.


Visa mer

Du behöver

Macron

  • 150 g mandelmjöl, siktat
  • 260 g florsocker
  • 40 g äggvita, ovispad
  • 20 g kakao
  • 75 g äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g strösocker

Ganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g grädde
  • hallon

Gör så här

  1. Macaron
    Sätt ugnen på 150 grader, gärna varmluftsugn.
  2. Blanda siktat mandelmjöl och florsocker.
  3. Vispa därefter 75 gram äggvita, citronsaft och strösocker till en maräng.
  4. Tillsätt även den ovispade äggvitan (40 gram) och blanda kraftigt för hand.
  5. Spritsa sedan upp i önskad storlek på bakplåtspapper.
  6. Bakas i ca 12 minuter.
  7. Ganache
    Hacka chokladen.
  8. Koka upp grädden.
  9. Blanda väl och låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar för att stelna.
  10. Macron
    Spritsa ganachen på hälften av macronerna.
  11. Toppa med resterande.
  12. Ha eventuellt hallon mellan macronerna också.
14 februari 2012
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept