I samarbete med Zeta

Dubbelmarinerad fläskfilé

60 m + 5 h
8 - 10 bufféportioner
Dubbelmarinerad fläskfilé
Foto: Zeta

Marinerad fläskfilé som du lätt marinerar i förväg och serverar i tunna skivor på buffébordet.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!

Tips! Köttet kan förberedas upp till två dagar före festen. Marinad 2 passar utmärkt att också använda som sås när du ringlar det över det skivade köttet.

13 december 2016
60 m + 5 h
8 - 10 bufféportioner

Du behöver

  • 1,2 kg fläskfilé

Marinad 1

  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 dl vatten
  • 2 dl Zeta Matlagningsvin Vitt eller torrt vitt vin
  • 1 dl Zeta Olivolja Extra Vergine
  • 1 tsk torkad timjan

Marinad 2

  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 röd chili
  • 3 msk soja
  • 3 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 1,5 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 3 msk bladpersilja, finhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till marinad 1.
  2. Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form.
  5. Stek klart i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innertemperatur på 70 grader.
  6. Rör ihop ingredienserna till marinad 2.
  7. Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp (gärna längre).
  8. Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger.
  9. Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
  10. Ringla marinaden över köttet.
  11. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
  12. Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet.
  13. Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången!
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta