Koka upp vatten, socker och salt med 100 g av ingefäran. Stavmixa allting ordentligt och dra grytan åt sidan.
Tillsätt resten av ingefäran och risvinägern, sedan ska lagen silas. Skala och hyvla kålroten tunt och lägg i lagen. Låt dra i ett dygn eller mer i kylskåp.
Önskas mer smak av ingefära, kan du i efterhand hacka ner mer och lägga i lagen.
Marinerade ägg
Koka äggen i 7-8 minuter. Grovhacka ingefära och vitlök, koka upp med övriga ingredienser (utom äggen!) och kyl. Låt de kokta och skalade äggen marinera i 12 h.
Kycklingmarinad
Mixa vitlök och ingefära, blanda med resterande vätska.
Marinera kycklingen i ca 5 timmar, lyft över dem på bleck med rister.
Kycklingbuljong
Koka upp, mixa och sila genom silduk.
Donburi
Tvätta riset i kallt vatten tills vattnet blir transparent. Koka riset i 3 dl vatten.
Finhacka salladslöken. Ta bort stjälken på svampen, grilla eller stek den. Klipp noriarket i 5x5 cm stora bitar.
Stek kycklinglårfiléerna i en stekpanna (eller grilla) till skinnet fått gyllenbrun färg och blir krispigt med en innertemperatur på 75 grader. Värm upp den silade kycklingbuljongen i en kastrull.
Vid servering, ta fram fyra skålar och lägg kokt ris i botten på varje. Placera ägget i mitten och övriga ingredienser runt om. Häll på buljongen när ungefär halva rätten är uppäten och ät med sked, avsluta med noribladen.