• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Donals yakitori

Donals yakitori
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Donals yakitori

6 steg att laga

8 ingredienser

30 m + marinering

Hemgjord yakitori! Yakitori är sojamarinerade kycklingspett med salladslök och svamp som grillas och serveras med ris. Gott och enkelt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 5 salladslökar
  • 6 shiitakesvamp
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 msk sake (eller 1 msk vitvinsvinäger)
  • 2 msk mirin
  • 1 msk strösocker
  • 400 g basmatiris

Gör så här

  1. Häll sake (som kan bytas ut mot vitvinsvinäger), soja, mirin och socker i en skål och blanda väl så sockret löser sig. Spara en tredjedel av marinaden till pensling vid stekning/grillning.
  2. Skär kycklingköttet i strimlor och lägg i en skål tillsammans med resten av marinaden. Låt det stå i kylen i minst en timme och högst 8 timmar.
  3. Skär svamp och salladslöken i bitar.
  4. Ta upp kycklingen ur skålen och trä den på spett, varvat med lök och svamp.
  5. Koka riset.
  6. Placera en grillpanna på hög värme och stek varje spett i ca 4 minuter på varje sida. Pensla spetten med marinaden medan ni steker eller grillar. Servera med ris.