Donals yakitori

Donals yakitori
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Donals yakitori

8 ingredienser

30 m + marinering

Hemgjord yakitori! Yakitori är sojamarinerade kycklingspett med salladslök och svamp som grillas och serveras med ris. Gott och enkelt.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 5 salladslökar
  • 6 shiitakesvamp
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 msk sake (eller 1 msk vitvinsvinäger)
  • 2 msk mirin
  • 1 msk strösocker
  • 400 g basmatiris

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Häll sake (som kan bytas ut mot vitvinsvinäger), soja, mirin och socker i en skål och blanda väl så
  2. sockret löser sig. Spara en tredjedel av marinaden till pensling vid stekning/grillning.
  3. Skär kycklingköttet i strimlor och lägg i en skål tillsammans med resten av marinaden. Låt det stå i kylen i minst en timme och högst 8 timmar.
  4. Skär svamp och salladslöken i bitar.
  5. Ta upp kycklingen ur skålen och trä den på spett, varvat med lök och svamp.
  6. Koka riset.
  7. Placera en grillpanna på hög värme och stek varje spett i ca 4 minuter på varje sida. Pensla spetten med marinaden medan ni steker eller grillar. Servera med ris.