Dillkrustad med havskräfta

5 röster
20 m
4-6
20 m
4-6

Du behöver

Krustad

  • 350 g mjölk (kärnmjölk)
  • 200 g bovetemjöl
  • 10 g salt
  • 10 g strösocker
  • 40 g äggula
  • 20 g smör, smält
  • 50 g mjölk
  • 20 g olja (dillolja)
  • olja (att fritera i)

Fyllning

  • havskräftor, fint hackad
  • dill, finhackad
  • citronskal
  • salt
  • olivolja

Brynt smörskum

  • 200 g smör, brynt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 12 g citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Krustad
    Blanda samman alla ingredienser.
  2. Hetta upp oljan till 160 grader.
  3. Värm upp krustadjärnet och doppa det i smeten. Doppa sedan järnet i oljan och fritera smeten till frasiga krustader. Det tar ca 1 minut.
  4. Fyllning
    Hacka kräftan och smaka upp med dill, citron, salt och olja.
  5. Brynt smörskum
    Värm smöret till 50 grader.
  6. Blanda samman ägg och äggvita. Mixa sedan ner smöret och smaksätt med citronjuice och salt.
  7. Servering
    Servera krustaderna med fyllningen och det brynta smörskummet.
20 mars 2020