Grahamsbullar

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Grahamsbullar
7 ingredienser
1h 25 min
Väck familjen med doften av nybakade bullar. Godast med bara en klick smör på medan de fortfarande är varma!
Ingredienser
- 1 förp jäst
- 4 msk margarin
- 4 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 4 tsk strösocker
- 2 dl grahamsmjöl
- 8 dl vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smula sönder jästen i en bunke.
- Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
- Häll blandningen över jästen och rör om.
- Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl och cirka 6 deciliter av vetemjölet.
- Arbeta degen kraftigt för hand eller i en matberedare. Arbeta in lite mera mjöl om degen verkar för lös.
- Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa 15-30 minuter.
- Smörj undertiden en plåt.
- Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta den smidig och tillsätt eventuellt lite mera mjöl om det behövs.
- Rulla ut degen till två 30 centimeter långa längder. Dela längderna i 8 lika stora bitar.
- Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåten, lägg på bakduken och låt dem jäsa på en varm plats tills de vekar lätta och porösa, cirka 20-30 minuter.
- Grädda mitt i ugnen 7-10 minuter.
- Låt bröden svalna på ett galler under en bakduk.