Danskt smörrebröd med frasig torsk och örtmajonnäs

1 röst
40 m
10 små smörrebröd
40 m
10 små smörrebröd

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • ströbröd av sorten panko
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 5 skivor danskt rågbröd
  • 1 gemsallad
  • 10 cornichoner
  • 1 msk kapris
  • salt, vitpeppar
  • olja till stekning
  • citronklyftor till garnering

Gör så här

  1. Skär torsken i 10 bitar. Panera dem i pankon blandad med salt och vitpeppar.
  2. Stek de panerade torskbitarna i olja, ca 3 minuter på varje sida beroende på torskens tjocklek.
  3. Dela de danska rågbrödsskivorna på mitten.
  4. Finhacka örterna och blanda med majonnäsen.
  5. Spritsa eller klicka lite örtmajonnäs på brödet. Fäst ett salladsblad, lägg på den ljumna torsken och lite mer majonnäs. Garnera med kapris, cornichoner och en liten citron klyfta .
2 juni 2018

Fler goda recept