Danskt smörrebröd med frasig torsk och örtmajonnäs

1 röst
40 m
10 små smörrebröd

Klassiskt smörrebröd med pankopanerad torsk på kavring toppad med örtmajonnäs, kapris och cornichon.

Visa mer
40 m
10 små smörrebröd

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • ströbröd av sorten panko
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 5 skivor danskt rågbröd
  • 1 gemsallad
  • 10 cornichoner
  • 1 msk kapris
  • salt, vitpeppar
  • olja till stekning
  • citronklyftor till garnering

Gör så här

  1. Skär torsken i 10 bitar. Panera dem i pankon blandad med salt och vitpeppar.
  2. Stek de panerade torskbitarna i olja, ca 3 minuter på varje sida beroende på torskens tjocklek.
  3. Dela de danska rågbrödsskivorna på mitten.
  4. Finhacka örterna och blanda med majonnäsen.
  5. Spritsa eller klicka lite örtmajonnäs på brödet. Fäst ett salladsblad, lägg på den ljumna torsken och lite mer majonnäs. Garnera med kapris, cornichoner och en liten citron klyfta .
2 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept