Danskt smörrebröd med frasig torsk och örtmajonnäs

1 röst
40 m
10 små smörrebröd
40 m
10 små smörrebröd

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • ströbröd (gärna pankoströbröd)
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 5 skiva danskt rågbröd
  • 1 gemsallad
  • 10 cornichons
  • 1 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, till stekning
  • citronklyftor, till garnering

Gör så här

  1. Skär torsken i 10 bitar. Panera dem i pankon blandad med salt och vitpeppar.
  2. Stek de panerade torskbitarna i olja, ca 3 minuter på varje sida beroende på torskens tjocklek.
  3. Dela de danska rågbrödsskivorna på mitten.
  4. Finhacka örterna och blanda med majonnäsen.
  5. Spritsa eller klicka lite örtmajonnäs på brödet. Fäst ett salladsblad, lägg på den ljumna torsken och lite mer majonnäs. Garnera med kapris, cornichoner och en liten citron klyfta .
2 juni 2018