Currygryta med potatis, blomkål och linser

26 röster
30 m
4
Currygryta med potatis, blomkål och linser
Foto: Ulrika Pousette

Smakrik och enkel currygryta med blomkål, potatis och linser.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära, riven och färsk
  • 1 msk curry, gul och torkad
  • 400 g blomkål (ca 0,5 stort huvud)
  • 500 g potatis
  • 1 l vatten
  • 3 dl linser, röda och torkade
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 msk fryst koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint.

  2. Riv ingefäran.

  3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter.

  4. Hacka blomkål och potatis i centimeterstora bitar och lägg i fräset. Rör runt.

  5. Tillsätt vatten, linser och buljong och låt koka i 15 minuter.

  6. Lägg i den frysta koriandern på slutet.

  7. Servera som den är eller mixa grovt med stavmixer för en lite krämigare gryta.
19 augusti 2019

Laddar fler recept...