Currygryta med potatis, blomkål och linser
Currygryta med potatis, blomkål och linser
10 ingredienser
30 m
Smakrik och enkel currygryta med blomkål, potatis och linser.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk ingefära, riven och färsk
- 1 msk curry, gul och torkad
- 400 g blomkål [ca 0,5 stort huvud]
- 500 g potatis
- 1 l vatten
- 3 dl linser, röda och torkade
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk fryst koriander
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Riv ingefäran.
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter.
- Hacka blomkål och potatis i centimeterstora bitar och lägg i fräset. Rör runt.
- Tillsätt vatten, linser och buljong och låt koka i 15 minuter.
- Lägg i den frysta koriandern på slutet.
- Servera som den är eller mixa grovt med stavmixer för en lite krämigare gryta.