Crudo på marulk och blodapelsin

NYHET
Crudo på marulk och blodapelsin
Foto: TV4
Matilda Klarqvist
Matilda Klarqvist

Crudo på marulk och blodapelsin

Av: Matilda Klarqvist

Från: Sveriges mästerkock

12 ingredienser

Crudo betyder rå på italienska och här är det den köttiga och välsmakande fisken marulk som skärs i tunna skivor och serveras rå tillsammans med filéer av blodapelsin, mascarponekräm med sesam och en citrusvinägrett med ingefära.

Ingredienser

portioner
  • 500 g marulksfilé
  • 5 blodapelsiner
  • 5 citroner
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk sesamolja
  • 1 silverlök
  • 10 cm rättika
  • 4 msk färsk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt
  • ängssyra
  • strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Skär marulken i tunna skivor och lägg på en tallrik. Täck med plastfolie och ställ i kylen.
  2. Blanda mascarpone med sesamolja och salt. Ställ in i kylen.
  3. Skiva en silverlök i 1 mm tunna skivor med mandolin. Lägg i en skål med isvatten.
  4. Finhacka rättika och lägg i isvatten.
  5. Skala blodapelsinen med kniv så allt skal och det vita är borta. Skär apelsinen i 2 mm tunna skivor.

Ingefärsdressing

  1. Blanda juice från 2 citroner, 1 apelsin, riven ingefära, färsk chili (skuren i tunna strimlor), ½ dl socker och salt.

Montering

  1. Klicka ut några skedar mascarpone på en tallrik. Lägg marulk och blodapelsin omlott över hela tallriken. Dekorera med silverlök, rättika, chili och ängsyra. Häll över ingefäradressingen. Om du gillar sesam, drissla över lite sesamolja. Njut!