Kycklingleverterrin

3h 20 min
4
Kycklingleverterrin
Foto: Fredrik Sandin carlsson

Denna rätt får en fin touch med hjälp av cognac och knaperstekt bacon. De pikanta vinägerrussinen sätter pricken över i:et.

16 september 2008
3h 20 min
4

Du behöver

  • 250 g kycklinglever
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 100 g murklor, finhackade
  • 100 g osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk cognac
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor bacon, knaperstekt till servering
  • pressgurka till servering

Vinägerrussin:

  • 3 msk sultanrussin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker
  • salt

Gör så här

  1. Skölj och torka levern, stek hastigt i varm panna i smör, levern ska vara rosa. Lägg levern i en mixer.
  2. Skala och finhacka lök och fräs den med svampen utan att det tar färg. Mixa lever och grädde slätt.
  3. Klicka i smöret och lägg i svamp och lök. Smaka av med cognac, salt och peppar och mixa en sista gång.
  4. Häll upp i små portionsformar och ställ kallt några timmar.
  5. Vinägerrussin: Blanda alla ingredienserna och låt ligga i blöt en stund, koka sedan tills det är simmigt.
  6. Vänd upp levern och servera den med lite pressgurka, vinägerrussin (se separat recept) och baconskivor.
Kommentera receptet

Fler goda recept