• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Crêpes med kantarell- och västerbottenfyllning

Crêpes med kantarell- och västerbottenfyllning

Crêpes med kantarell- och västerbottenfyllning

5 steg att laga

17 ingredienser

30 min

Guda-gott med hemmagjorda crepes med en smakrik fyllning på kantareller och västerbottenost!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Crêpes

  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 0,5 msk linfrön
  • 2 msk havregryn
  • 2 krm salt
  • smör, till stekning

Kantareller

  • 2 dl kantareller
  • 4 msk smör
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl västerbottensost, riven
  • 2 msk färsk persilja

Gör så här

  1. Pannkakor
    Vispa ihop 2 ägg med 2 dl mjölk. Tillsätt 1,5 dl grahamsmjöl och vispa till en slät smet. Tillsätt 0,5 msk linfrön, 2 msk havregryn och 2 krm salt. Tillsätt ytterligare 2 dl mjölk.
  2. Smält 1 msk smör i stekpannan, häll det i smeten och vispa till en slät smet. Stek pannkakorna på ganska hög värme.
  3. Kantareller
    Stek kantarellerna med smör, salt, vitpeppar och svartpeppar tills det mesta av vattnet dunstat. Strö över vetemjölet och rör om. Häll på 2 dl grädde, 1 dl mjölk, 1 dl riven västerbottenost och 3 msk persilja och rör om alltsammans.
  4. Ihopsättning
    Lägg ut röran på pannkakorna och gör rullar. Strö över 0,5 dl Västerbottenost. Gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min.
  5. Dekorera runt crêpesen på tallriken med en färgglad sallad.