Crab cakes med tartarsås

Crab cakes med tartarsås
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Crab cakes med tartarsås

7

22 ingredienser

20 m

I Maryland serveras ofta crab cakes på juldagen som en klassisk jultradition.

Ingredienser

portioner4
  • 70 g majonnäs
  • 1 ägg, uppvispat (stort)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk worcestersås
  • 0,5 tsk tabasco
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 350 g krabbkött
  • 1,75 dl pankoströbröd
  • 2 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • rapsolja (till stekning)
  • citron

Tartarsås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk cornichons, finhackad
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 tsk persilja, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 krm tabasco
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Vispa ihop majonnäs, ägg, dijonsenap, worcestershiresås, tabasco och smaksätt med salt och peppar.
  2. I en separat skål blandar du krabbkött, panko och persilja. Tillsätt sedan majonnäsmixen och vänd runt till en färs.
  3. Forma färsen till 8 ”biffar”.
  4. Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek biffarna, några i taget, på medelhög värme tills de är frasiga och gyllenbruna.
  5. Servera med citronklyftor och tartarsås (se recept nedan).
  6. Tartarsås
    Blanda samtliga ingredienser till en smakrik sås.
TIPS!
läs mer
Spaghetti carbonara

Poppis med Isabella Morrone

Italienska favoriter

Läs mer