Crab cakes med tartarsås

POPULÄRT
Crab cakes med tartarsås
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Crab cakes med tartarsås

22 ingredienser

20 m

I Maryland serveras ofta crab cakes på juldagen som en klassisk jultradition.

Ingredienser

portioner
  • 70 g majonnäs
  • 1 ägg, uppvispat (stort)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk worcestersås
  • 0,5 tsk tabasco
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 350 g krabbkött
  • 1,75 dl pankoströbröd
  • 2 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • rapsolja (till stekning)
  • citron

Tartarsås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk cornichons, finhackad
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 tsk persilja, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 krm tabasco
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Vispa ihop majonnäs, ägg, dijonsenap, worcestershiresås, tabasco och smaksätt med salt och peppar.
  2. I en separat skål blandar du krabbkött, panko och persilja. Tillsätt sedan majonnäsmixen och vänd runt till en färs.
  3. Forma färsen till 8 ”biffar”.
  4. Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek biffarna, några i taget, på medelhög värme tills de är frasiga och gyllenbruna.
  5. Servera med citronklyftor och tartarsås (se recept nedan).

Tartarsås

  1. Blanda samtliga ingredienser till en smakrik sås.