Crab cakes med tartarsås

Crab cakes med tartarsås
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Crab cakes med tartarsås

5

6 steg att laga

22 ingredienser

20 m

I Maryland serveras ofta crab cakes på juldagen som en klassisk jultradition.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 70 g majonnäs
  • 1 ägg, uppvispat (stort)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk worcestersås
  • 0,5 tsk tabasco
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 350 g krabbkött
  • 1,75 dl pankoströbröd
  • 2 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • rapsolja (till stekning)
  • citron

Tartarsås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk cornichons, finhackad
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 tsk persilja, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 krm tabasco
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Vispa ihop majonnäs, ägg, dijonsenap, worcestershiresås, tabasco och smaksätt med salt och peppar.
  2. I en separat skål blandar du krabbkött, panko och persilja. Tillsätt sedan majonnäsmixen och vänd runt till en färs.
  3. Forma färsen till 8 ”biffar”.
  4. Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek biffarna, några i taget, på medelhög värme tills de är frasiga och gyllenbruna.
  5. Servera med citronklyftor och tartarsås (se recept nedan).
  6. Tartarsås
    Blanda samtliga ingredienser till en smakrik sås.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer