Clambake New England style

Håkan Thörnström KK 2024

Clambake New England style

18 ingredienser

20 min

Den här rätten med musslor och hummer passar perfekt att njuta av i sommar och vid festliga tillfällen.

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 2 hummerstjärtar
  • 500 g kräftstjärt, råa
  • 300 g kokt potatis, med skal
  • 2 majskolvar
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 100 g smör
  • 1 knippe färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe persilja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 500 g hjärtmusslor
  • 500 g blåmusslor
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
  • vitlök

Gör så här

  1. Dela hummerstjärtar, råa räkor, potatis och majs.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Fräs ingredienserna ovan i smör tillsammans med timjan, lagerblad, persiljestjälkar och rökt paprikapulver.
  4. Tillsätt musslorna och vitt vin. Sätt på ett lock och låt det ånga i ca 5 minuter.
  5. Ös upp allt på ett stort och djupt fat.
  6. Strö över hackad persilja.
  7. Smaksätt smält smör med lite salt, peppar och vitlök
  8. Servera clambaken med det smälta smöret att dippa i.