Citronmarinerad zucchinisallad

Citronmarinerad zucchinisallad
Foto: Lisa Höök

Citronmarinerad zucchinisallad

Av: Helen von Sydow, Ebba von Sydow

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 m

Underbar zucchinisallad med ljuvliga smaker av citron och färska örter. Toppad med valnötter får salladen en härlig crunch och nötig smak.

Receptet är ur boken ”Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet”, The Book Affair

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 6 dl kokt vit quinoa [2 dl före kokning]
  • 1 zucchini
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 dl valnötter, rostade, hackad

Gör så här

  1. Lägg den kokta quinoan i en skål.
  2. Hyvla zucchini till tunna band med hjälp av en potatisskalare och lägg i en bunke.
  3. Marinera zucchinibanden med rivet citronskal, pressad citron, olivolja och fint hackad vitlök, mynta och persilja i 5–10 minuter.
  4. Lägg den marinerade zucchinin över quinoan i skålen och strö över hackade och rostade valnötter.