Citronmarinerad zucchinisallad

20 röster
20 m
4-6
Citronmarinerad zucchinisallad
Foto: Lisa Höök

Underbar zucchinisallad med ljuvliga smaker av citron och färska örter. Toppad med valnötter får salladen en härlig crunch och nötig smak.

Receptet är ur boken ”Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet”, The Book Affair

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • 6 dl kokt vit quinoa (2 dl före kokning)
  • 1 zucchini
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 dl rostade valnötter, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg den kokta quinoan i en skål.
  2. Hyvla zucchini till tunna band med hjälp av en potatisskalare och lägg i en bunke.
  3. Marinera zucchinibanden med rivet citronskal, pressad citron, olivolja och fint hackad vitlök, mynta och persilja i 5–10 minuter.
  4. Lägg den marinerade zucchinin över quinoan i skålen och strö över hackade och rostade valnötter.
12 maj 2019

Laddar fler recept...