Citronmarinerad zucchinisallad

Foto: Lisa Höök
Citronmarinerad zucchinisallad
8 ingredienser
20 m
Underbar zucchinisallad med ljuvliga smaker av citron och färska örter. Toppad med valnötter får salladen en härlig crunch och nötig smak.
Receptet är ur boken ”_Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet_”, The Book Affair
Ingredienser
- 6 dl kokt vit quinoa [2 dl före kokning]
- 1 zucchini
- 1 citron, rivet skal och saft
- 2 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 1 dl färsk mynta, hackad
- 1 dl färsk persilja, hackad
- 1 dl valnötter, rostade, hackad
Gör så här
- Lägg den kokta quinoan i en skål.
- Hyvla zucchini till tunna band med hjälp av en potatisskalare och lägg i en bunke.
- Marinera zucchinibanden med rivet citronskal, pressad citron, olivolja och fint hackad vitlök, mynta och persilja i 5–10 minuter.
- Lägg den marinerade zucchinin över quinoan i skålen och strö över hackade och rostade valnötter.