• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Citronbakad skreislag med friterad kapris, basilika och räkor

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Citronbakad skreislag med friterad kapris, basilika och räkor

4 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Torsk i ugn bakad tillsammans med vitt vin, citron och olivolja. Toppas med friterad kapris, pillade räkor och basilika.

Ingredienser

4 portioner
  • frityrolja
  • 0,5 dl kapris
  • 400 g skreitorsk, slaget
  • 0,5-1 dl olivolja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 citron, saft och skal
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1-1,5 dl skalade räkor
  • bröd, till servering

Gör så här

  1. Fyll upp en stekpanna med friteringsolja, ca 0,5 cm högt upp. Fritera kaprisen i ca 30 sek så att den blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Slaget, som är den tunna biten på torsken ska läggas upp på en ugnsform med kant. Fiskbiten ska vara utan skinn. Fördela sedan olivolja, vitt vin, rivet citronskal och saften från halva citronen, salt och svartpeppar över torsken.
  3. Baka torsken på 150 grader i ca 15-20 minuter beroende på tjocklek och låt fisken komma upp i 45 grader. Vätskan som fisken släpper är så god och viktig.
  4. Ös torsken med spadet och riv över några blad basilika. Toppa med pillade räkor och friterad kapris. Njut med lite nybakat bröd till!