Skaldjursceviche

Foto: TV4
Skaldjursceviche
16 ingredienser
Ceviche är en förrätt som härstammar från Latinamerika, smaksatt med lime, mango och chili. Servera i små glas på en buffé eller som förrätt.
Dryckestips
Comtes d`Isenbourg Gewürztraminer 2009, art. nr 2187, 107 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »
Ingredienser
- 1 förp lyxräkor i lag, à ca 400 g
- 1 förp kräftstjärt (à ca 400 g)
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 orange paprika
- 1 rödlök
- 1 salladslök
- 1 gurka
- 1 mango
- 1 röd chilifrukt
- 2 lime, färska
- koriander
- mangovinäger
- 2 msk citronolja
Serveras med
- jätteräka
- Små brödskivor
Gör så här
- Skär alla grönsakerna i små tärningar.
- Låt skaldjuren rinna av.
- Blanda skaldjur och grönsaker.
- Droppa över en färskpressad lime.
- Strö över klippt koriander, hackad chili, vinäger och olja.
- Blanda försiktigt.
- Låt dra någon timme.
- Servera med en grillad scampi/jätteräka och eventuellt ett litet bröd till.
- Toppa med limeklyftor.