Mickes fläskfilé med potatissallad
Mickes fläskfilé med potatissallad
18 ingredienser
En härligt marinerad och grillad fläskfilé som får sällskap av en ljummen potatissallad och en kryddig grill sås.
Ingredienser
- 150 g fläskfilé/person
Marinad:
- olja
- gul lök
- vitlök
- svartpeppar
- salt
- tabasco
Ljummen grek/fransk potatissallad:
- färskpotatis
- rödlök
- gul lök
- fetaost
- olivolja
- kapris
- gräslök
Grill sås:
- crème fraîche
- vitlök
- svartpeppar
- tabasco
Gör så här
- Dela fläskfilén i jämna bitar, banka ut dom så att dom blir tunna och fina.
- Lägg bitarna i marinaden och låt stå ett par timmar.
- Koka potatisen. Låt svalna innan ni delar den så att den inte går sönder.
- Smaksätt med olja, rödlök, gullök, smulad fetaost, kapris, olivolja och finhackad gräslök. Blanda allt väl och smaka av efter tycke.
- Blanda Crème Fraiche med färskpressad vitlök, svartpeppar och tabasco.
- Servera tillsammans med den nygrillade fläskfilén.